BIJSCHOLINGEN

Alle bijscholingen en specialisaties op een rij:

16 maart 2019: Verdieping van de schouder en de pols bij yoga (5 bijscholingspunten)

 

De meest voorkomende pols en schouder klachten, hoe werk je ze in de hand, hoe voorkom je ze bij yoga en hoe ga je er mee om als iemand ze heeft maar toch yoga wil doen?

In deze workshop doen we asana en verdiepen we ons in de anatomie en pathologie van de pols en schouder.

Waar:                          Namonamah, oudeweg 22, 9608 PM Westerbroek

Wanneer:                   16 maart 2019 9.45uur

Kosten:                       €100,-, inclusief lunch, koffie en/of thee

Opgave via mail:        info@namonamah.nl

Bijscholingspunten: 5

Healthy Yoga geeft anatomie scholing en workshops bij docenten opleidingen en studio’s.

Liana is Yoga docente & Transformationeel coach. Yoga is voor haar een grote passie en ze heeft vele jaren ervaring in het lesgeven.

Joost is MFt Fysio-/manueel therapeut, Yoga & anatomiedocent. Joost heeft een grote passie voor de bewegende mens. Hij combineert zijn jaren lange ervaring vanuit de fysio-/manueletherapie in de yoga.

Inhoudelijke omschrijving:

09:30   Binnenkomst, koffie, thee en een goed gesprek.

10:00   Pols, anatomie, asana & klachten (preventie, omgang, nazorg & vragen)

De anatomie van de pols staat hier centraal, hoe deze belast wordt bij diverse nuances in asana. We nemen de meest voorkomende klachten door die we tegen komen in de yoga lessen.

Het Carpale Tunnel Syndrome (CTS), Dorsal Impingement, TFCC en andere problemen passeren de revue in: ontstaansredenen, hoe het te voorkomen en hoe er mee om te gaan als men deze klachten heeft en yoga wil doen. Ook worden er adviezen besproken die je als yoga docent kan geven om iemand optimaal te helpen.

12:00   Lunch

13:00   Schouder, Anatomie, Asana & klachten (preventie, omgang, nazorg en vragen)

De anatomie van de schouder staat hier centraal, hoe deze belast wordt bij diverse nuances in asana. We nemen de meest voorkomende klachten door die we tegen komen in de yoga lessen.

Subacromiale problemen, instabiliteit, AC klachten en beperkte schouders  passeren de revue in: ontstaansredenen, hoe het te voorkomen en hoe er mee om te gaan als men deze klachten heeft en yoga wil doen. Ook worden er adviezen besproken die je als yoga docent kan geven om iemand optimaal te helpen.

16:00 Afsluiting