BIJSCHOLINGEN

9 november 2019: Nek, Schouder en Polsklachten bij Yoga, Casuistiek en Behandeling in Yoga.

Deze keer nog los te volgen, ons aanbod wordt gewijzigd.
(5 bijscholingspunten), max. 10 plekken beschikbaar. Ook geschikt voor docenten in opleiding.
(NB: let op de scholing de dag hierna: Yoga & Rugklachten)

In deze Nek, Schouder en Pols bijscholing wordt dit keer CASUS GESTUURD gewerkt. Dus heb je zelf klachten aan bijvoorbeeld je nek of heb je deelnemers met klachten zoals bijvoorbeeld frozen shoulder en wil je weten wat je kan doen met yoga dan is deze bijscholing uitermate geschikt voor jou. Heb je zelf geen specifieke casus maar wil je wel leren over hoe je mensen kan helpen met deze klachten dan is deze dag voor ook geschikt voor jou. We nemen tevens door hoe je de Romp Mobiliseert en de Adem / Pranayama kan inzetten om de Nek en Schouderfunctie te beïnvloeden.

Behandeling van cursisten met Nek, Schouder en Polsklachten worden middels tools en technieken gecombineerd met Yoga (asana, hands-on en bv ook met specifieke Pranayama).
Na het volgen van deze bijscholing bekijk je de nek, pols en schouder functie vanuit de gehele lichamelijke keten en hebt tevens ervaring opgedaan hoe je kunt omgaan of kan behandelen vanuit de gehele lichamelijke keten.

Waar: Namonamah, oudeweg 22, 9608 PM
Westerbroek
Wanneer: 9 november 2019: 9.45uur – 16:30
Kosten: €125,-, inclusief lunch, koffie en/of thee
Opgave via mail: info@namonamah.nl
Bijscholingspunten: 5
www.namonamah.nl/bijscholingen/

Healthy Yoga geeft anatomie bijscholing en workshops bij docenten opleidingen en studio’s.

Liana is Yoga docente & Transformationeel coach. Yoga is voor haar een grote passie en ze heeft vele jaren ervaring in het lesgeven.

Joost is MFt Fysio-/manueel therapeut, Yoga & anatomiedocent. Hij werkt in een Nek, Schouder, Arm specialisten praktijk in Haren. Joost heeft een grote passie voor de bewegende mens. Hij combineert zijn jaren lange ervaring vanuit de fysio-/manueletherapie in de yoga.

Inhoudelijke omschrijving:

09:30 Binnenkomst, koffie, thee en een goed gesprek.

10:00 Start

12:30 Lunch

13:30 Vervolg

16:30 Afsluiting


10 november 2019: Yoga en rugklachten

(5 bijscholingspunten VYN), max. 10 plekken beschikbaar. Ook geschikt voor docenten in opleiding. (NB: zie de scholing van de dag ervoor; Nek, Schouder en Polsklachten: Casuistiek)

De gezondheid van de rug is voor iedereen van belang. In deze zittende maatschappij is de rug steeds beperkter & kwetsbaarder aan het worden. Maar hoe kan jij als yogadocent mensen helpen met rugklachten middels yoga?
In deze bijscholing leer je hoe je kan omgaan met mensen met acute en chronische rugklachten met een anatomische achterliggende gedachte.

Vergroot jou expertise en professionaliteit als yoga docent.

Korte omschrijving evenement:
We nemen door:
1) Functionele Anatomie lumbale wervelkolom, bekken en heup.
2) Anatomische beelden van actute rugpijn & chronische rugpijn.
3) Observatie van lichamelijke patronen van mensen met lage rugklachten. Door hierin key-points te hebben kan je systematisch asana’s op maat aanreiken.
4) Naast “queing” leren we je houding & beweging gerelateerde technieken die je direct kan toepassen in je asana-les met zowel een preventief doeleinde als voor mensen met rugklachten!

Waar: Namonamah, oudeweg 22, 9608 PM Westerbroek
Wanneer: 10 november 2019: 9.45uur – 16:30
Kosten: €135,-, inclusief lunch, koffie en/of thee
Opgave via mail: info@namonamah.nl of 06 – 29 466 187
Bijscholingspunten: 5
www.namonamah.nl/bijscholingen/

Docenten: Liana & Joost van Healthy Yoga:
Healthy Yoga geeft anatomie scholing en workshops bij docenten opleidingen en studio’s.

Liana is Yoga docente & Transformationeel coach. Yoga is voor haar een grote passie en ze heeft vele jaren ervaring in het lesgeven.

Joost is MFt Fysio-/manueel therapeut, daarnaast is hij Yoga & Anatomiedocent. Joost heeft een grote passie voor de bewegende mens. Hij combineert zijn jaren lange ervaring vanuit de fysio-/manueletherapie in de yoga.

Ontwikkel je vaardigheden als yogadocent.
Als yogadocent ben je steeds vaker het aanspreekpunt voor mensen met uiteenlopende vragen over gezondheid. Dit is een mooie ontwikkeling. Hierdoor komt er wel steeds meer verantwoordelijkheid bij je te liggen om de functionele anatomie te begrijpen zodat yoga veilig en duurzaam kan worden beoefend voor mensen met of zonder klachten.

De scholingen van Healthy Yoga vergroot jou expertise en professionaliteit als yoga docent.

We zijn hetzelfde maar toch is elk lichaam uniek in zijn bouw en mogelijkheden. Yoga asana die goed is voor de een is niet per definitie goed voor de ander. Leer specifiek naar lichamelijke patronen te kijken om een beter begrip te krijgen van de anatomie van je deelnemer zodat je asanas kan aanreiken die geschikt zijn voor zijn of haar bouw en mogelijkheden.

De scholingen van Healthy Yoga zijn ideaal voor prive klanten en ook geschikt om mensen met lichamelijke klachten in je groepsles specifiek te helpen. Deze inzichten helpen jou en je deelnemers ook preventief te werken met yoga.

09:30 Ontvangst, koffie / thee en een goed gesprek

10:00 Start

12:30 Lunch en wandeling

13:30 Vervolg

16:30 Afsluiting

——————————————————————————————————————