Docenten

De docenten aan de opleiding zijn:

Chris Bieze:

In 1973 heb ik mijn eerste yogalessen gevolgd. Het was nogal fysieke yoga, want de aanleiding was het feit dat er bij mij de ziekte van Scheuermann was geconstateerd. De Yoga hielp me om mijn rugspieren sterk te houden.

Ik ben daarna yogalessen blijven volgen bij diverse leraren in het noorden van het land. Yoga werd steeds belangrijker voor mij en ik kwam in aanraking met steeds weer nieuwe aspecten van Yoga: meditatie, klank, mantra. Op een gegeven moment ben ik yogalessen gaan geven op de school waar ik op dat moment als docent werkzaam was.

Dit beviel me zo goed dat ik besloot om mijn baan als docent op te zeggen en een 4-jarige opleiding tot yogadocent te gaan volgen bij Cor en Janna Thelen om Yogadocent te worden. Ik heb vervolgens de eveneens 4-jarige opleiding tot adem- en stemtherapeut gevolgd bij Borg Diem Groeneveld zodat ik deze ervaring en kennis kon integreren in mijn lessen.

In 2012 besloten mijn partner en ik deze Opleiding tot Yogadocent te starten.

foto chris

——————————————————————————————–

Tineke Eleveld:

Mijn temperament is Sanguinisch en astrologisch gezien staan er 4 persoonlijke planeten in Ram in het 10e huis. Dan kan het niet anders dat ik, na diverse Yogatrainingen, gekozen heb voor de actieve Yoga. YoDa (YogaDans) en de DynaYoga (vanuit de poweryoga) , zijn mijn yogavormen geworden.
Ik ben regulier, complementair en alternatief opgeleid in de Voeding. Op meerdere opleidingsinstituten in de Natuurgeneeskunde heb ik de voedingslessen verzorgd. Bij Sonnevelt-opleidingen heb ik de opleiding Natuurvoedingsadviseur geïnitieerd. Voeding is voor mij een spiegel van hoe je in het leven staat.

Tevens ben ik opgeleid als coach, en bied ik ook daar lessen in aan. Ik vind het altijd weer boeiend te zien hoe mensen hun diepste wensen durven te leven.

In 2012 is tijdens een inspirerende samenwerking met Esther Tenhagen de opleiding Therapeut Natuurgeneeskunde tot stand gekomen. Voor meer informatie, kijk op www.4natuurkwaliteiten.nl.

Na de Lerarenopleiding 2e graads, heb ik 19 jaar in het reguliere MBO gewerkt als docent, mentor, stagebegeleider en coördinator. 25 jaar geleden heb ik de opleiding tot Natuurgeneeskundige gevolgd en sindsdien werk ik als officieel landelijk erkend Natuurgeneeskundige in mijn praktijk aan huis.
Samen met mijn partner Chris Bieze hebben we ons bedrijf ontspanning.balans.energie , waar wij onze passie voor gezondheid vorm geven.

Een logische stap is NamoNamah, opleiding tot Yogadocent. Hier komen onze krachten samen. Na mijn opleiding voor HBO didaktiek hebben wij NamoNamah volgens de richtlijnen van de Vereniging van Yogadocenten vorm gegeven. Het is tijd om gemotiveerde mensen op te leiden in de Yoga zodat de oosterse Yoga filosofie door jou vorm krijgt in het westerse leven!
foto tineke

——————————————————————————————–

Eric Staals:

Tussen 1988 en 1993 heb ik veel rondgereisd in Azië en ben in contact gekomen met het Hindoeïsme en Boeddhisme. Deze filosofische kijk op het leven beviel me wel. Terug in Nederland ben ik al vlug met Yoga beoefenen begonnen om de drukte van alledag het hoofd te kunnen bieden. De opgedane levensvisie in combinatie met het beoefenen van yoga gaf me een duidelijk doel in mijn leven en enthousiast ben ik toen aan een yogadocent opleiding begonnen.

Tussen 1994 en 1997 ben ik in opleiding geweest bij de stichting Yoga en Vedanta te Amsterdam waar voor mij de basis gelegd is voor het lesgeven in Hatha yoga. Al in 1995 ben ik aan kleine groepen les gaan geven.

Toen ik in 2001 in aanraking kwam met Power yoga wist ik meteen dat ook deze vorm helemaal bij mij paste en ben ik me daar via workshops in gaan bijscholen. Vanaf 2002 geef ik naast Hatha- dus ook Power- en Ashtanga yoga lessen. Inmiddels heb ik van vele grote leraren waaronder Mark Darby, David Williams, David Swensson, David Jacobs, Bryan Kest, Nancy Gilgoff, Rusty Wells en Shiva Rea les gehad in verschillende (dynamische) yoga vormen. Maar ook de lessen van Koos Zondervan, Flor Stickens en Donna Fahri hebben me veel nieuwe inzichten gegeven die ik allemaal verwerk in mijn lesgeven. Hierdoor heb ik me geleidelijk een eigen stijl aangemeten.

Sinds 2006 geef ik workshops aan 4e jaars leerlingen van de YAN en ben ik ook beroepsmatig yoga les gaan geven, sinds 2014 ben ik verbonden aan Namonamah.

foto erik

——————————————————————————————–

Petra Janssen:

In 1985 maakte ik voor het eerst kennis met yoga. Ik was opgeleid als docente lichamelijke oefeningen en gaf les op een middelbare school en MBO college. Om mijn horizon te verbreden en ook om eens een keer iets heel anders te doen dan dat ik gewend was, ging ik yogalessen volgen. Ik werd meteen gegrepen door de manier waarop de oefeningen gedaan werden, de bewustwording en de filosofie die er achter lag.  In 1989 ben gestart met de yogaopleiding bij de St. Yoga & Vedanta en sinds 1992 geef ik yogalessen in Druten.
Later ben ik de opleiding Adem & Ontspanningstherapie, methode van Dixhoorn gaan volgen. Sinds 2009 geef ik individuele therapie in deze methode en gebruik ik de oefeningen voortdurend in mijn yogalessen.

Als ik mijn cursisten vraag waarom ze eigenlijk yoga doen, dan zegt 90 procent: voor de ontspanning en de rust. Maar wat is nu eigenlijk ontspanning en wat heeft de adem daar mee te maken? In deze yogaopleiding krijg je inzicht in zeven processen die een rol spelen om tot ontspanning te komen. De eenvoudige oefeningen zijn makkelijk toepasbaar in je dagelijkse leven, thuis en op je werk en je kunt ze meteen toepassen in je yoga-oefengroep(en).
In het derde en vierde leerjaar van de opleiding zul je zeven dagdelen bezig zijn met lessen Adem & Ontspanning.

Het boek wat we in de opleiding gebruiken is: Ontspanningsinstructie van dr. J.J. van Dixhoorn

sinds 2014 ben ik verbonden aan Namonamah. Naast de lessen Adem & Ontspanning zal ik ook een aantal andere lessen verzorgen in de opleiding. Thema’s die je kunt verwachten:

  • De vijf Tibetanen
  • Meridiaan-yoga gekoppeld aan de vijf seizoenen
  • Yoga therapie volgens de methode van Remo Rittiner
  • Yoga voor sporters (bv. hardlopers/fietsers)
  • En wellicht nog andere thema’s

Petra VYN 1

———————————————————————————-

Yvonne de Hoop

Jaren gele­den kwam ik in aanraking met Yoga. Ik was al na een paar lessen onder de indruk van de posi­tieve effecten op mijn lichaam, houd­ing en geest. Dat wat ik ervaarde door het beoe­fe­nen van Yoga, wilde ik doorgeven.

Ik heb de 4-​jarige oplei­d­ing voor Hatha Yoga docent aan de Yoga Acad­e­mie Ned­er­land te Ams­ter­dam in 2008 suc­cesvol afgerond. Daar­naast heb ik mij gespe­cialiseerd in zwanger­schap­syoga & adem– en ontspan­nings­ther­a­pie. Ik ben gecer­ti­ficeerd Critical Alignment Therapeut.

Critical Alignment pakt chronische stress op zowel het psychische als het lichamelijke vlak aan. Bij een juiste manier van het beoefenen van asana’s komen we oog in oog te staan met onze ambities en ook met stress, want die is hiermee sterk verweven. Deze bewustwording van stress is een belangrijke stap voorwaarts, want het uitvoeren (van de oefening) creëert ruimte. Door een goede technische uitvoering van de oefening en door passief te blijven registreren, dus zonder proberen in te grijpen, zorgen de ruimte en de open aandacht ervoor dat de stress langzaam zijn greep verliest.

———————————————————–

Inge van Nimwegen

Het creëren van een groter bewustzijn van jezelf en de omgeving waar je deel van uit maakt is mijn grootste drijfveer en passie. Met de natuur als inspiratiebron hebben mijn lessen regelmatig een sjamanistisch karakter. Maar ook andere invalshoeken zoals tantra, dans, massage en ademen vind je terug in de lessen die geef.

Geïnspireerd door de verbinding en aanvulling die ik zie tussen Yoga, Tantra & Sjamanisme organiseer ik vrouwencirkels, retreats & vakanties waarin we werken met een fusion van yoga, sjamanisme, tantra, beweging, massage en meditatie.

Ik coach vrouwen op het gebied van welzijn, seksualiteit en spiritualiteit vanuit dezelfde invalshoeken als de lessen of vrouwencirkels. Samen onderzoeken en ontdekken we hoe jij voller kunt leven en je heelheid kunt voeden.

Daarnaast is mijn specialisme de ontspanningstechniek Yoga Nidra, de bewuste slaap. Yoga Nidra is een bijzondere ervaring die je dichter bij jezelf kan brengen.

Ik volgde een 4 jarige opleiding tot Yogadocent aan de Yoga Academie Nederland. Mijn interesse voor Sjamanisme is gevoed in de jaartraining Sjamanisme op de Hof van Axen. Daarnaast volgde ik workshops, seminars en trainingen in binnen- en buitenland op het gebied van Yoga & Tantra. sinds 2014 ben ik verbonden aan Namonamah.

Ik ontmoet je graag!  Namaste!

Happy Yoga by Echt Mooij fotografie -0025

———————-

Joost de Boer

Via de sportdocent opleiding genaamd “CIOS” ben ik Fysiotherapie gaan studeren. Al praktiserend als toegewijde zorgverlener merkte ik dat verdieping nodig had om mijn oprechte intentie de hulpvragende patiënten op gepast niveau te kunnen voldoen. Daardoor ben ik vele multidisciplinaire samen werkingen aangegaan en de master opleiding afgerond richting orthopedische manuele therapie. Dit deed mijn perspectief op zorgverlening in brede zin enorm verruimen, het verwierp mijn beperkende gedachte die ik gevormd had naar aanleiding van eerdere opleiding of wetenschap.

Ik ben 15 jaar geïntrigeerd bezig geweest vol toegewijde passie voor mijn patiënten, intercollegiale begeleiding, implementaties en samen werkingen met andere disciplines in de zorg. Vele keukens van diverse zorgverleners hebben mij zien langskomen. Ik hou van gevarieerd eten zeg maar.

Onlangs heb ik mijn reguliere zorgverlenende vak gestaakt wegens het gezondheidszorgsysteem.

Yoga is niet de fundamentele oorzaak van dat staken. Wel heeft yoga en zijn meditatieve nuances ervoor gezorgd dat ik bij mijn eigen gevoel ben gekomen na 36 levensjaren. Ik ben mijn energie anders gaan gebruiken, met als gevolg een enerverende persoonlijke stroomversnelling, die mij uiteindelijk voldoening heeft gegeven: waardering voor mijn eigen entiteit en elk individu die met mij in contact komt.

Mijn passie blijft bij ieder bewegend holistisch wezen. Door te werken met yoga docenten en het verzorgen van een deel van de yoga opleiding wil ik graag mijn kennis en ervaring overbrengen op de docenten. Op deze manier beoog ik een bijdrage te leveren via docenten aan elke individuele yogi beoefenaar.

sinds 2015 ben ik verbonden aan Namonamah.. Ik ondersteun graag de yogaopleidingen en iedere yogadocent, als bijdrage aan de kwaliteit die yoga deelnemers tot zich krijgen. Met een kritische noot, welke slechts mijn nederige mening is: mensen die alleen thuis yoga doen, zelfgestuurde yoga oefeningen doen die vatbaar zijn voor routines anders dan dat yoga beoogt.

Onderschat niet wat het belang is van jullie yogadocenten!

Ik ben er van overtuigd dat het deelnemen aan yoga lessen van individueel, sociaal en maatschappelijk belang is!

IMG_1755

—————————————————–

Mark van der Galiën

Ik ben sinds mijn 27e gegrepen door yoga. Voor mij was yoga eerst een manier om mij beter te leren ontspannen, zowel fysiek als geestelijk. Later begon het voor mij ook een diepere laag te krijgen en werd het meer een way of life.

In 2014 ben in Rishikesh (India) geweest om daar yoga te volgen en dat was prachtige, inspirerende ervaring. Hoe yoga in de Indiase cultuur is ingebed is heel indrukwekkend!

Ik geef sinds een jaar of 7 Hatha Yoga les in Friesland (Jubbega/Wijnjewoude) en heb de opleiding tot docent bij Namonamah eind 2017 met veel plezier afgerond. De eerste twee jaar van mijn opleiding heb ik gevolgd bij Hara (Janna Wingelaar). Naast yoga docent ben ik HBO docent en therapeut in de natuurvoeding en natuurgeneeskunde.

Bij Namonamah verzorg ik de lessen Yoga & Ayurveda. Ayurveda is een zusterwetenschap van yoga met als doel te komen tot een vitaal en rijk leven. Voor mij betekenen de principes van de Ayurveda vooral een weg om mezelf beter te begrijpen en in balans te komen. De eeuwenoude principes van de Ayurveda zijn opvallend makkelijk Westers te integreren, ook in de yogales.

Je maakt in mijn lessen kennis met de principes van Ayurveda, de dosha’s (constituties) en leert hoe je Ayurveda kan toepassen in zowel het dagelijks leven als in de yogalessen.